2008. július 18., péntek

...klinika?

1960. július 14. Csütörtök 1/2 12

Rettenetesen izgatott vagyok. Félek ettől a mai naptól, mert anyut több mint valószínűleg be kell vinni a klinikára, mert ez az egyetlen megoldás. Hol jobban van, hol rosszabbul, de mikor jobban van, akkor is csak azért, mert a körülmények úgy kívánják, hogy visszafojtsa. (ez történt tegnapelőtt is, mikor Magdi néni kérésére -ki itt volt szombaton - bementünk Szegedre, idegorvoshoz. M.n. és én is szerettük volna, ha a klinikára elmegy, de ez nem sikerült, s így az SZTK-ban voltunk. Anyu egyedül volt bent a rendelőben, kb. 20 percig, semmi írást nem kapott, csak valami orvosságnevet mondott (novopan?), amit ajánlott neki az orvos (Szebeni) Gábor néninál is voltunk (hegedűtanárnőm) - és szinte teljesen úgy viselkedett anyu ott is, mint máskor. ) Tegnap viszont ismét visszaesett a régi stádiumba. Erzsi néni egész délután itt volt, s együtt próbáltuk Anyuval megértetni, hogy jót tenne neki egy kis klinikai pihenés, de természetesen anyu hallani se akart róla, nem tartja magát betegnek. Viszont éppen anyu érdekében muszáj bevinni a klinikára, hisz' ott mindig 3 hét alatt teljesen rendbejön, így meg már 4 hét óta tart ez a tarthatatlan állapot, s inkább súlyosabb, mint enyhébb. - E.n. reggel elment vagy a kórházba (Tnéhoz) vagy a körzeti orvoshoz (Somló) s itt is volt 9 felé, csak anyu nem engedte be, de annyit tudott mondani, hogy "jön a Somló". Már 12 óra felé jár az idő, s még nem volt itt. Türelmetlen is, izgatott is vagyok. De jó volna a következő néhány napot a maival együtt átaludni! S mire felébrednék, anyutól jönne egy nyugodtan megírt levlap a klinikáról, s én bemennék meglátogatni, s látnám, hogy egészséges, - és még 1-2 hét; s jönne haza, és akkor minden úgy lesz , mint "régen". Talán az "alvás" nélkül is megoldódik a kérdés, csak arra kell gondolnom, hogy anyu egészsége akkor jöhet vissza, ha klinikai kezelést kap. De ugyanakkor természetesen sajnálom is, nagyon.

3 megjegyzés:

aliz írta...

Miért nem ír nekem senki "megjegyzést" a bejegyzéseimhez? És miért nem írok újabban és se, zöld reflexiókat, eleget?! :(
nagyon belesüppedtünk a nehéz múltba!?
de hamarosan derülünk! :)

Névtelen írta...

sosem szoktam megjegyzeseket irni a bejegyzesekhez, de mindig olvasom, es nagyon varom az uj bejegyzeseket. kitartast is kivanok hozza, nem kis munka ez, "kivul" es "belul" is.

aliz írta...

köszönöm szépen, annál inkább akkor...
igyekszem... :)